Freja Travel

Vi är ett kunskapsbaserat företag där våran personal är den viktigaste resursen och står i centrum för vårat arbete. Vår personals expertis gör att vi kan uppnå vår vision i företaget som är att vara kundernas förstahansdval för skräddarsydda program/specialtjänster. På det sättet har vi många återkommande kunder.

Danijela

Danijela har arbetat innom turismen sedan 2004 och är grundaren till Freja Travel. Hon är halvsvensk och har bott i Kroatien sedan 1998 och har här utbildat sig till lokalguide för Split-Dalmatinska, Dubrovnik-Neretva och Sibenik-Kninska länen. Danijela är en av våra första skandinavsiktalande guider med licens för Dalmatiens lokaliteter. Hon brinner för båda delarna av sitt ursprung och älskar att berätta om kulturkrockarna och de olika traditionerna vi har här. Med Danijela får man reda på de smaskiga hemligheterna och smultronställena Dalmatien har att erbjuda.

Lucija

Lucija har arbetat som reseledare och skandinavisktalande lokalguide i Kroatien sedan 2004. Hon är halvnorsk och bodde i Norge fram till 13 års ålder. Lucija har utbildat sig innom turismen på universitetet i Zadar samt tagit extra utbildningar för att bli reseledare och lokalguide för Split-Dalmatinska länet samt Dubrovnik – Neretva länet. Lucija är en riktig gourmet. Eftersom intresset för vin är stort har hon tagit sommelier kurs. Hon är även expert på våra vin och mat turer där hon ger dig en presentation av magin bakom vinproduktionen samt historierna om de lokala delikatesserna från Dalmatien.

Gabrijela

Gabriela är ekonomi och administrationsansvarig på kontoret. Redan 2005 började hon arbeta innom turismen, men 2008 fastnade hon för Dalmatien och bor sedan dess fast med sin familj och två barn i Podgora. Gabriela har en stor språk kunskap och talar flytande norska, kroatiska, polska och engelska. Ibland ser ni även henne på fältet då hon gärna kör en utflykt i naturen och berättar om livet på landet.

Hamo

Hamo har arbetat som skandinavisktalande lokalguide och reseledare sedan 2010 då han flyttade tillbaka till sin hemstad Split där han är född. Han har bott ca 17 år i Sverige och talar flytande svenska. Idag har han licens för Split-Dalmatinska länet och Dubrovnik- Neretva länet. Hamo älskar literatur och konst. Han njuter av att berätta historierna om städerna i Kroatien, fulla med vacker akitektur och konst från medeltiden. För att inte glöma de många poeterna vi har i Dalmatien. Med honom får man en full förståelse för hur städerna byggts upp, efter en tur med Hamo ser man på städerna med andra ögon. Hamo kan man även boka som engelsktalande guide.

Nina

Nina har lärt sig bra svenska på bara några månader då hon arbetade som barnflicka i Sverige. Idag är hon utbildad lokalguide och guidar på svenska, engelska och  tyska. Nina har licens för Split- Dalmatinska och Dubrovnik- Neretva länet. Eftersom hon är från övre delen av Kroatien berättar hon gärna om kulturskillnaderna mellan norr och söder och landet i sin helhet med krigets historia.

Goran

Goran är från den lilla pitoreska byn Podgora på Makarska Rivijera. Han är utflyktsansvarig. På sommarmånaderna styr han båten Odin. Goran har länge fiskat och dykt i området och kan alla undangömda mysiga stränder på öarna och runt om. Vill man ta en riktigt god matbit så tar han er till en av de lokala restaurangerna dit man bara kan ta sig med båt. Goran visar det lugna och genuina Kroatien.